abonamente medicale

Abonament medical pentru copii; merită să-ți faci?

Să ai un abonament medical pentru copii poate fi o alegere benefică, în funcție de nevoile specifice ale familiei tale. Clinica de pediatrie Tiamed pune la dispoziția părinților trei tipuri de abonamente medicale pentru copii, diferențiate în funcție de conținut și preț.

Abonamentele medicale pentru copii oferă acces mai ușor și mai rapid la servicii medicale preventive și de îngrijire pentru copii, în comparație cu vizitele individuale plătite separat. Iată câteva avantaje de luat în considerare:

 1. Servicii preventive: Un abonament medical pentru copii adesea include examene medicale periodice și vaccinări recomandate, pentru a menține starea de sănătate și pentru a preveni apariția unor afecțiuni mai grave. Aceste servicii preventive sunt esențiale pentru asigurarea unei creșteri și dezvoltări sănătoase a copilului tău.
 2. Acces facil la servicii medicale: Cu un abonament medical, obții adesea acces rapid la servicii medicale și la specialiști. În cazul unor probleme medicale neprevăzute sau situații de urgență, abonamentul poate facilita programarea unei vizite într-un timp mai scurt, ceea ce poate fi valoros în momentele critice.
 3. Costuri reduse: Unele abonamente medicale pentru copii oferă costuri mai mici pe termen lung comparativ cu plata individuală pentru fiecare vizită medicală. Aceasta poate fi o opțiune avantajoasă financiar, mai ales dacă copilul necesită vizite regulate sau are nevoi medicale speciale.
 4. Continuitatea îngrijirii medicale: Având un abonament medical pentru copii, ai posibilitatea să te asiguri că același medic pediatru îi va oferi îngrijirea de bază pe termen lung copilului tău. Acest lucru poate spori comunicarea și înțelegerea între medic și pacient, ajutându-l pe copil să se simtă mai în largul său în cadrul consultului medical.

Considerăm că avantajele unui abonament medical sunt de necontestat. Clinica de pediatrie Tiamed răspunde la cazurile de urgență, vă puteți baza pe noi în orice situație. Apoi, cu un abonament la clinica noastră vă protejați copilul față de cele mai uzuale cazuri de îmbolnăviri.

urgente si programari online

Cele mai frecvente îmbolnăviri la copii

Există o serie de boli comune care pot afecta copiii. Iată câteva dintre cele mai frecvente boli la copii:

 • Răceala comună: Copiii sunt susceptibili la răceli frecvente, deoarece sistemul lor imunitar este încă în curs de dezvoltare și este expus la diferite tipuri de virusuri.
 • Gripa: Gripa este o infecție respiratorie cauzată de virusul gripal. Copiii pot fi afectați în special în timpul sezonului de gripă și pot prezenta simptome precum febră, frisoane, oboseală și dureri musculare. (Mai multe despre gripă și complicațiile ei…)
 • Infecții ale urechii: Infecțiile urechii, cum ar fi otita medie, sunt comune la copii, deoarece tubul Eustachio (care conectează nasul la urechea medie) este mai scurt și mai orizontal la copii decât la adulți, făcându-i mai susceptibili la infecții.
 • Alergii: Alergiile la alimente, polen, praful de casă sau alți alergeni pot provoca simptome precum erupții cutanate, mâncărime, congestie nazală și dificultăți respiratorii la copii. (Tratamente pentru alergie la Tiamed Timișoara)
 • Astmul: Astmul este o boală cronică a căilor respiratorii, care provoacă inflamație și constricție a căilor respiratorii. Copiii pot prezenta simptome precum tuse, wheezing și dificultăți respiratorii în timpul episoadelor de astm.
 • Infecții gastrointestinale: Infecțiile gastrointestinale, cum ar fi gastroenterita virală sau bacteriană, pot provoca diaree, vărsături și dureri abdominale la copii.
 • Infecții de tract urinar (ITU): Copiii, în special fetele, sunt predispuse la infecții de tract urinar, care pot provoca simptome precum urinare dureroasă, frecventă și urgentă, și uneori febră.
 • Rujeolă, oreion și rubeolă (MMR): Aceste boli virale contagioase pot provoca erupții cutanate, febră și alte simptome la copii nevaccinați. (Rujeola, simptome, complicații și tratament)
 • Varicelă: Varicela este o infecție virală care provoacă erupții cutanate cu mâncărime și febră la copii.
 • Conjunctivită: Infecția sau inflamația conjunctivei, care acoperă partea albă a ochiului și pleoapele interioare, poate provoca conjunctivită la copii. Aceasta poate fi cauzată de infecții bacteriene sau virale, sau de alergii.

Aceasta este o listă generală de boli frecvente la copii, iar simptomele și severitatea pot varia de la caz la caz. Vă rugăm să rețineți că la Tiamed mai efectuam și investigații computerizate:

 • EEG – electroenecefalograma inclusiv și pentru adulți;
 • Ecografia pentru copii

Recomandări financiare

Cu toate acestea, înainte de a decide dacă dvs și copilul dvs sunteți avantajat cu un abonament medical pentru copii, vă sugerăm să reflectați și la următoarele aspecte:

 • Costurile: Analizați costurile abonamentului medical în raport cu beneficiile pe care le primiți și cu necesitățile medicale ale copilului. Asigurați-vă că abonamentul este sustenabil din punct de vedere financiar pentru familie în anasamblu.
 • Opțiuni de asigurare medicală: Verificați dacă abonamentul medical este disponibil prin intermediul asigurării tale de sănătate sau dacă există alte opțiuni mai potrivite pentru familia dvs. Comparați beneficiile și costurile asigurărilor medicale disponibile înainte de a lua o decizie.
 • Evaluarea nevoilor copilului: Gândiți-vă la starea de sănătate actuală a copilului, la istoricul său medical și la nevoile anticipate pe termen scurt.

Dacă după ce ați cântărit aspectul pe toate părțile și ați reflectat asupra raportului avantaje și posibilități financiare, ați ajuns la concluzia că un abonament medical vi se potrivește, vă așteptăm la sediul clinicii noastre.

De asemenea, probabil intuiți că printr-un abonament medical, care prevede și asigură controale regulate, pot fi prevenite-depistate boli mai greu de diagnosticat altfel.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *