Bolile înnăscute de metabolism intră în atenția cabinetului de nutritie al Clinicii de Pediatrie Tiamed. Iar copiii care necesită o atenție specială vor avea parte de cea mai bună îngrijire din partea noastră. Suntem adepții unor metode cât mai „curate”, fără înfometare și fără „pastile minune”. Bolile înnăscute de metabolism sunt afecțiuni mai rare la copii. Care dacă nu sunt diagnosticate de timpuriu pot produce chiar disfuncții puternice. Pot fi chiar și mortale.

Le spunem boli rare pentru că au totuși o pondere mică sub aspect individual. Aceasta nu înseamnă însă că nu există. Paradoxal, odată cu dezvoltarea societății moderne, dezechilibrele din viața individului se transmit copiilor și probabil că acestea ar fi cauza bolilor înnăscute de metabolism. Dincolo de o predispoziție genetică.
Medicul pediatru nutriționist de la Tiamed ar putea fi pentru copilul dvs unul dintre mentorii lui în viață. Prin instrucția pe care este pregătit să o ofere copilului, specialistul nostru în nutritie îl va învăța și determina pe acesta să ducă o viață apropiată de normalitate.

Diabetul la copii
Cel mai frecvent caz de diabet este cel de tip 1, numit și diabetul juvenil. Apare în cele mai multe cazuri datorită predispoziției genetice, când unul sau chiar ambii părinți au diabet. Remarcabil (și îngrijorător) este că mare parte dintre părinți nu pot identifica boala. Un studiu din Marea Britanie al celor de la DiabetesUK arată cât de puțini părinți pot identifica diabetul la copii. Pe măsură ce gradul de conștientizare a bolii crește, descoperim și tot mai multe cazuri de diabet. La această afecțiune tratamentul-ameliorarea se referă in primul rând la nutritie.
Nici în România situația nu este mai bună. În momentul de față, în România sunt cam 3500 de copii cu diabet. Care sunt monitorizați. Însă aceștia sunt cu siguranță mult mai mulți, după cum aflăm din declarațiile din conducerea ministerului sănătății. Părinții nu-și dau seama că au copii diabetici. Vezi 3440 de copii diagnosticați cu diabet zaharat…
Cum identificăm diabetul la copii
Cele mai frecvente simptome și care ar trebui să-i îngrijoreze pe părinți ar putea fi cele din lista următoare. Părinții, când observă aceste simptome la copii ar trebui să se prezinte imediat la medic, inclusiv la specialistul nostru in nutritie.
- o puternică senzație de sete și/sau foame;
- urinatul foarte des și mai ales în timpul nopții;
- pierderea în greutate aparent fără explicații;
- oboseală accentuată și starea de iritabilitate
În cazul în care copilul dvs are una dintre aceste simptome aduceți-l la medic. Aflați mai multe și din Cazurile de diabet zaharat tip I la copii și rate de supraviețuire.
Nutriție pediatrică. Obezitatea la copii
Se apreciază că în România unul din trei copii (7-9 ani) are probleme de greutate, este supraponderal. Iar un sfert dintre aceștia sunt obezi. Țara noastră nu stă deloc bine la acest capitol, iar situația este incorect evaluată tocmai datorită faptului că statstici serioase și bine fundamentate în acest sens nu există. Doar rapoarte, evaluări sau cercetări externe ori studii realizate de ONG-uri care au acces limitat la date oficiale despre nutriție și obezitate.

De oriunde am lua sursa, problemele de greutate-obezitate la copii sunt extrem de importante. Căci aceștia sunt viitorii bolnavi de diabet, de boli cardiovasculare…
Medicii pediatrii de la Clinica Tiamed, speciliștii noșri în nutriționism pediatric vă ajută prin consiliere. Vă oferim rețete și scheme de tratament, așa cum spuneam mai sus fără leacuri minune. Fără prafuri miraculoase ci printr-o atentă supraveghere a problemelor acestor copii, cu recomandări în primul rând de nutriție.
Vă ajutăm să corectați și să îmbunătățiți viața și viitorul copilului dvs.
Studiu despre obezitatea în România la adulți și la copii
Bolile înnăscute de metabolism – mortale fără tratament, ignorate în România