Obstetrica si ginecologie pediatrica la clinica Tiamed din Timisoara

Obstetrica și ginecologie pediatrică

Clinica Tiamed oferă serviciile medicale de obstetrica și ginecologie pediatrică. Acestea sunt sunt două domenii distincte ale medicinei și se ocupă de îngrijirea sănătății femeilor, respectiv a copiilor. Se cuvine să facem o scurtă descriere a acestora.

Obstetrica este un Serviciu în curs de implementare. Vă vom ține la curent când va fi complet funcțional.

Obstetrica

  • Obstetrica se referă la îngrijirea femeilor însărcinate, în timpul sarcinii, nașterii și perioadei postpartum.
  • Obstetricienii sunt medici specializați în gestionarea sarcinilor și nașterilor. Ei monitorizează starea de sănătate a mamei și a fătului, oferă consiliere prenatală și asistă la naștere.
  • Obstetrica se concentrează, de asemenea, pe depistarea și tratarea potențialelor complicații ale sarcinii și nașterii.

Deci, controalele periodice și efectuate la recomandarea medicului obstetrician au o consecință directă asupra sănătății mamei și a copilului. Vizitele regulate la medic sunt importante și urmăresc câteva obiective bine definite.

ecografie copii adulti gravide in Timisoara

Importanța controalelor periodice

Se monitorizează dezvoltării fătului. Consultațiile periodice urmărească evoluția sarcinii și să detecteze eventualele probleme sau complicații care pot apărea în timpul dezvoltării fătului.

Medicul evaluează și menține starea de sănătate a mamei. Adică se evaluează permanent starea de sănătate a mamei, inclusiv tensiunea arterială, nivelul de zahăr din sânge, greutatea și alți factori care pot afecta sarcina.

Identificarea și gestionarea complicațiilor, ceea ce oferă oportunitatea de a identifica și gestiona rapid eventualele complicații. Astfel, se preven situații critice și se elimină neprevăzutul.

Consiliere și educație: gravidele primesc informații și sfaturi utile în legătură cu sarcina. Consilierea contribuie la o pregătire mai bună pentru experiența nașterii și pentru perioada imediat următoare.

Screening pentru anomalii congenitale: Unele consultații includ teste de screening și ultrasunete care pot identifica anomalii congenitale sau probleme medicale în dezvoltarea fătului. Aceasta conduce la o planificare corespunzătoare a îngrijirii după naștere.

Se gestionează disconfort și a problemele specifice sarcinii. Gravidele pot experimenta diverse simptome și disconforturi în timpul sarcinii. Prin intermediul consultațiilor, se oferă sfaturi și tratamente pentru gestionarea probleme într-un mod eficient și sigur.

Prevenirea și gestionarea bolilor; Dacă o femeie gravidă suferă de afecțiuni medicale preexistente, consultațiile periodice monitorizează și gestionează toate condițiile. Astfel încât să se reducă riscurile sarcinii.

Ginecologia pediatrică

  • Ginecologia pediatrică se ocupă de îngrijirea sănătății fetei și adolescentei sub aspectul sănătății sistemului reproducător feminin.
  • Ginecologii pediatrici se ocupă de afecțiunile ginecologice și problemele de sănătate specific feminine la copii și adolescente. Sunt avute în vedere inclusiv tulburările menstruale, infecțiile genitale, malformații congenitale…
  • Îngrijirea în ginecologia pediatrică implică o abordare sensibilă și adaptată vârstei pacientului. Trebuie ținut cont de nevoile și preocupările specifice ale tinerelor.

Abandonați inhibițiile în favoarea controalelor medicale

Nu trebuie să fie nicio rușine în a face un control ginecologic! Iar aceasta, indiferent de vârstă! Vă recomandăm să începeți îngrijirea sănătății sistemului genital-reproducător de la o vârstă cât mai tânără. Controalele ginecologice ajută la depistarea precoce a problemelor de sănătate. Contribuie de asemenea la menținerea sănătății generale a sistemului reproducător.

Vedeți un material pe Youtube despre flora vaginală

În multe țări se recomandă ca fetele să înceapă să facă controale ginecologice la vârsta de 13-15 ani. Cel mai târziu în momentul în care se începe viața sexuală. Aceste controale includ, de obicei, discuții cu medicul despre sănătatea sexuală. Prin discuțiile cu medicul ginecolog se face de fapt o educație privind contracepția. Este importantă stabilirea unor examene fizice periodice.

Trebuie să înțelegem că sănătatea sexuală, grija față de aceasta este o preocupare normală și face parte din îngrijirea generală a sănătății. Nu există niciun motiv de a vă rușina în legătură cu îngrijirea sănătății genitale. În România însă, educația sexuală stârnește multe controverse. Vă invităm să vă adresați cu încredere și fără inhibiții medicului ginecolog de la Clinica Tiamed din Timișoara.

Dezvoltarea sexuală în adolescență