urgente pediatrie la Tamed Timisoara

Urgențe pediatrice la Clinica Tiamed Timișoara

Urgențele în pediatrie sunt situații medicale care necesită evaluare și tratament imediat. De rapiditatea cu care se rezolvă cazurile urgente depinde sănătatea și siguranța copiilor. O urgență medicală pediatrică se poate regăsi într-o muțime de afecțiuni. Respectiv de la traume și leziuni acute până la boli infecțioase severe. Sau chiar complicații ale afecțiunilor cronice.

Urgențele medicale pot fi așadar diverse. De cele mai multe ori necesită abordări specifice pentru copiii și bebelușii implicați. În rândurile următoare vă vom expune câteva dintre cele mai comune urgente medicale întâlnite pediatrie.

consultatii pediatrie

Situații frecvente care impun servicii medicale de urgență

  • Probleme respiratorii: Acestea pot include astm, bronșită, pneumonia sau chiar insuficiență respiratorie acută. Cea din urmă care poate fi cauzată de diverse afecțiuni.
  • Traume și accidente: Lovituri la cap, entorse, fracturi, arsuri, vătămări etc. Copiii sunt de cele mai multe ori activi și se pot răni în timpul jocului sau al activităților fizice.
  • Alergii severe și șoc anafilactic: O reacție alergică severă impune o intervenție medicală imediată, inclusiv administrarea de epinefrină.
  • Infecții: Cele bacteriene (precum meningita, septicemia sau infecțiile de tract urinar) sau infecțiile virale (gripa sau virozele respiratorii) impun tratament de urgență. Medicația și gestionarea tratamentului va fi în funcție de severitatea simptomelor.
  • Boli cronice acute: Copiii cu boli cronice, cum ar fi diabetul zaharat sau astmul, au în mod frecvent nevoie de intervenția medicală de urgență. Aceasta în cazul în care dacă starea lor de sănătate se deteriorează brusc.
  • Probleme cardiace: Tulburările cardiace congenitale sau dobândite pot provoca complicații grave care necesită intervenție de urgență.
  • Traumatisme abdominale: Vătămările la nivelul abdomenului implică organe interne și necesită adesea evaluare și tratament imediat.
  • Convulsii: Acestea pot fi cauzate de diverse afecțiuni, inclusiv febră ridicată, epilepsie sau alte probleme de sănătate.
  • Intoxicații: Ingestia accidentală sau intenționată de substanțe toxice sau medicamente necesită de obicei tratament medical de urgență.
  • Probleme psihice și de comportament: Crizele de comportament severe sau tentativele de suicid pot necesita intervenție de urgență și gestionare adecvată a situației.

La orice situație de urgență trebuie să se solicite asistență medicală imediată. Apoi, să se urmeze instrucțiunile medicului pentru a asigura cel mai bun tratament posibil copilului. Clinica de pediatrie Tiamed oferă servicii medicale cu caracter urgent pentru copiii din Timișoara și zonele adicente.

» Vezi echipa medicală de la Tiamed Timișoara

» Ce este epinefrina, rolul acesteia în urgenţele medicale